شاید تابهحال برای شما نیز پیش آمده باشد که در جستجوی علت نویز اسپیکر خود باشید. احتمالاً هنگام پخش صدا و موسیقی از اسپیکر صدایی اضافی نیز پخش شده است. این نویز هر چند هم کم باشد موجب میشود که ما صدای موزیک خود را بهخوبی نشنویم و برایمان آزار دهنده باشد. نویز میتواند به دلایل مختلفی در سیستمهای صوتی ایجاد شود. در این مقاله در رابطه با دلیل نویز اسپیکر مطالبی را آوردهایم تا با چیستی آن برای حل بهتر مشکل آشنا شوید.
آشنایی با دلیل نویز اسپیکر
اگر میخواهید بدانید که چرا دستگاه و اسپیکرتان هنگام پخش صدا، کم و زیاد کردن ولوم و غیره نویز ایجاد میکند، به موارد زیر توجه کنید.
خراب شدن کابلها
احتمالاً اولین دلیلی که هنگام ایجاد نویز به ذهنتان برسد، خرابی کابلها باشد. در طول زمان و به دلیل استفاده مکرر از کابلها امکان خوردگی و ساییده شدن آنها وجود دارد. همچنین حملونقل اسپیکر نیز منجر به فرسوده شدن و خراب شدن آنها میشود. در نتیجه خراب شدن کابل، اتصال آن با دستگاه ضعیفتر میشود؛ بنابراین شنیدن صدای نویز در هنگام چندان بعید به نظر نمیرسد.
فاصله
دیگر علت ایجاد نویز میتواند فاصله باشد. اگر اتصال شما از طریق بلوتوث با اسپیکر برقرار باشد، این اتفاق زمانی خواهد افتاد که شما از برد و فاصله مورد قبول اسپیکر فراتر بروید. هنگامی که اشیائی بین سیگنالهای بلوتوث قرار میگیرند باعث ایجاد مشکل در برقراری ارتباط و ایجاد نویز میشوند.
بیشتر بخوانید : معرفی 10 مدل از بهترین برندهای اسپیکر
عمر باتری
این مورد از جمله عللی است که موجب نویز در اسپیکرها میشود. هنگامی که باتری ضعیف باشد، امکان پخش نویز از اسپیکر وجود دارد. عملکرد درست اسپیکر متکی به قدرت و توان باتری آنها است؛ بنابراین بهتر است برای عدم ایجاد نویز باتری را همواره فول شارژ کنید.
نویز الکترومغناطیسی
از جمله دیگر علت ایجاد نویز در اسپیکر میتوان به نویز الکترومغناطیسی اشاره کرد. هنگامی که اسپیکر خود را در مجاورت دیگر دستگاههای الکترونیکی مانند تلفن همراه، تلویزیون، کامپیوتر، رادیو و مودم قرار دهید امکان شنیدن نویز وجود دارد. در این صورت برای از بین بردن نویز، اسپیکر خود را به مکان دیگری منتقل کنید تا در صدد جریان الکترومغناطیسی نباشد.
عوامل محیطی
این موضوع نیز میتواند علت نویز اسپیکر باشد. عواملی مانند گردوغبار، آب، حرارت و ضربه میتوانند در سیستم عامل اسپیکر اختلال ایجاد کنند؛ بنابراین شما حتی در ولوم پایین نیز نویز و خشخش را خواهید شنید. البته اسپیکرهای ضدآب و مقاوم این مشکل برایشان پیش نمیآید.
کم بودن توان اسپیکر و عدم توجه به RMS
از علت دیگر نویز اسپیکر میتوان به کم بودن توان اسپیکر و عدم توجه به RMS اشاره کرد. هنگام خرید اسپیکر باتوجهبه نیاز خود و قیمت اسپیکر اقدام به خرید کنید. اگر پس از خرید اسپیکر، بیشتر از توان اسپیکر آن را مورد استفاده قرار دهید و صدا را بیش از حد زیاد کنید، با مشکل نویز مواجه خواهید شد. افزایش صدای اسپیکر علاوه بر ایجاد نویز بهمرور زمان موجب ایجاد حرارت و افزایش دمای قطعات درون آن خواهد شد؛ بنابراین دیگر قطعات نیز دچار آسیب خواهند شد.
تداخل بلوتوثی
از جمله علل ایجاد نویز در اسپیکرها تداخل بلوتوثی به شمار میرود که از طریق بلوتوث متصل هستند. اگر اسپیکر به طور ناگهانی دچار نویز شد، این مورد را بررسی کنید. احتمالاً در نزدیکی اسپیکر دستگاه دیگری نیز به بلوتوث متصل است. همچنین وایفای نیز از دستگاههایی است که از یک نوع فرکانس جهت اتصال استفاده میکند؛ بنابراین وجود وایفای را نیز چک کنید تا نویز برطرف شود.
تنظیمات اسپیکر
اگر شما مختل شود، موجب تولید صدای بیکیفیت و نویز از اسپیکر میشود. تنظیمات اسپیکر تنظیمات اسپیکر میتواند حجم صدا، تعادل، تراز و افکتهای صوتی اسپیکر را تنظیم کند؛ بنابراین اگر تنظیمات بهدرستی صورت نگرفته باشد، با مشکل ایجاد نویز روبرو خواهید بود.
سخن پایانی
شما باید علت نویز اسپیکر خود را بدانید تا هنگام مواجه با آن بتوانید بهخوبی آن را مدیریت کنید. این اتفاق ممکن است برای تمام اسپیکرها رخ دهد که اگر نتوانیم آن را بهخوبی بشناسیم و از ایجاد آن جلوگیری کنیم، در نهایت باعث قطع کامل صدا خواهد شد که هزینهای مجدد برای تعمیر آن ایجاد خواهد کرد.